Kalender

mån
tis
ons
tors
fre
lör
sön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
June 2019
 

On Facebook

Kort info från styrelsen

Vi får med glädje berätta att en givmild medlem har skänkt en flyttbrygga i betong till föreningen som är tänkt att placeras söder om nedkörningsrampen, helt och hållet på föreningens mark. För att få den på plats krävs som vanligt ideell arbetskraft med att bogsera bryggan ca 10h med minst 3 båtar, byta ut relingen som består av tryckat virke, muddra samt gräva in strandkanten, söka tillstånd för ovannämnd aktivitet samt gjuta tyngder osv. Bryggan han måtten 15 x 2.5 meter och har ett djupgående på 1 meter. Som så många har upplevt så är vår nuvarande kaj svår att lägga till med småbåtar, denna brygga kommer att underlätta för flertalet som besöker vår anläggning.

 

Ibland har frågan kommit att vad får man som medlem? Med korthet så bidrar medlemskapet till fortsatt utveckling av vår vackra by med skärgård och vi kan även i framtiden erbjuda service. Även om man inte är intresserad av att låna vår båt alt. grillstad som finns i badviken eller nyttja vår trevliga bygdegård för privata evenemang så ser man eventuellt en fördel med att föreningen äger kajfastigheten nere vid Tjäruskär och fortsätter att erbjuda service. Såsom nedkörningsramp, internet, vatten, gästbrygga samt möjligheter att hyra ut till restaurangverksamhet

 

Föreningen har även drivit frågan med kommunen att dra Öreälvsleden efter stranden istället för landsvägen. Där kommer kommunen att erbjuda arbetskraft för att röja leden samt bygga nya sittbänkar/bord nere på kajen, byaföreningen står för material.

Vid skrivande stund uppgår medlemsantalet till 27 st och de som har betalat för nedkörningsrampen är 12 individer. 3 stycken har betalat för internet. 1 person/båt har betalt för att de lagt till vid kajen. (24 juni)

 

Årsmötet är planerat att hållas Söndag den 21 juli klockan 14:00 i bygdegården

Det vore kul/trevligt ifall just du vill komma på mötet och bidra, vill du inte/har inte tid med att engagera dig så behöver du inte. Men om du vill verka för byns utveckling kan du eventuellt tänka dig att bli medlem.Nyttjar du något som föreningen har byggt upp ideellt så bör du betala för det.

Att föreningen äger två byggnader kostar pengar i underhåll & försäkringar. Att endast bekosta kätting till tyngderna för betong flyttbryggan kommer att kosta ca 6000 kr.

 

Hoppas vi ses på årsmötet!

Vänliga hälsningar styrelsen

 Copyright © 2014. All Rights Reserved.